Eva & The Heartmaker – Traces of you

Eva & The Heartmaker - Traces of you

Eva & The Heartmaker – Traces of you

Eva & The Heartmaker består av ekteparet Eva Weel Skram og Thomas Stenersen, og  de leverer nå sitt fjerde album “Traces of you”.
De har også 5 singel-slipp bak seg, og jeg må si at dette albumet er noe av det beste jeg har hørt på en lang stund.

Eva har jo alltid hatt en stemme som har trollbundet, og når hun vandrer i det litt mystiske såre registeret for å deretter skinne ut i sin vakre klang så sitter jeg i klisteret.
Det har jo heller ingenting å si på pakken til dette bandet, at du har to vakre mennesker som skinner sammen.
Det musikalske nivået på albumet er skyhøyt, og jeg har vel hatt det gående på repeat på nivå med en 12-år gammel jente hører på den siste akustikk-skiva til Justin Bieber.

Det er et variabelt album når det kommer til tempo, og man har alt fra ballader til skikkelig slå ut håret pop-perler.

Jeg har falt for veldig mange av låtene, og er ikke enig med de kritikerne som mener at Joanna er en såpass “sterk” låt at den gjør knockout på resten av låtene.

Første låten på skiva “Too late” er uten tvil min største favoritt, og jeg elsker hvordan låten er bygd opp. Det går i alt fra den enkle kassegitar starten, hvor stemmen til Eva skjærer inn. Hvordan man med enkle grep fyller på i lydbildet, og forsiktig bygger opp mot det kommende refrenget. Hvordan stemmen til Eva overlapper seg selv, og den flotte koringen som er lagt på. Rundt 1:25 så ruller toget for full maskin, og Eva slenger ut en vokal på 1:30 som gir meg frysninger. Jeg skal ikke plage dere med for inngående detaljer, men det er slike små grep som gir låtene det lille ekstra for min del. Oppbygging er på en måte like viktig for høydepunktet for at pakken skal bli bra.

Ellers så vil jeg si at “Calling you” er magisk enkel, og denne låte bør bli plukket opp av enhver romantisk tv-serie fra statene.
“Joanna” er så groooovende kul, at man nesten føler seg litt kul av å høre på den. Fantastisk driv.
Jeg kunne gått igjennom hver eneste låt, og hatt noe positivt å si. VELDIG VELDIG VELDIG komplett album, og det er sjelden jeg finner disse. Årets første 6-er går til Eva & The Heartmaker.

Følg de på Facebook, og for all del kjøp albumet. Du kommer ikke til å angre.

sekser