Kurt Nilsen er inne i en god periode

Kurt Nilsen - Inni en god periode

Kurt Nilsen – Inni en god periode

Det er mye Kurt Nilsen i media for tiden, og det at noen kan overeksponeres er vel neppe noe ukjent fenomen.
Jeg har ikke fått med meg Kurt Nilsen i Idol, men jeg har sjekket han ut litt sånn sporadisk i “Hver gang vi møtes”. Det som kommer ut mest der er ihvertfall at han er en ålreit fyr som bryr seg om andre.
Før jeg forlater programmet “Hver gang vi møtes” helt så kan jeg bare si at i går kveld hvor det var Kurt sin kveld, så klarte faktisk ingen av artistene å gjøre Kurt Nilsen bedre enn hva Kurt Nilsen er. Det finnes bare en Kurt Nilsen.

Albumet “Inni i en god periode” viser også på mange måter at Kurt Nilsen bryr seg, og i det medfølgende presseskrivet så har han gjort seg flid å fortelle litt om opphavet til hver eneste låt.

“Inni en god periode” er en meget personlig plate for Kurt, og han skriver om sønnen (6) kona, faren og flere av sine nære som har gitt han “mot til å holde på” i følge presseskrivet.

“Inni en god periode” har ihvertfall blitt en meget ærlig, og naken side av Kurt Nilsen. I mine ører så har vi fått et album som lar Kurt sin styrke skinne igjennom mer enn før, stemmen får stå mer nakent mot arrangementet. Det er ikke instrumentene som dominerer, og vi får et album som driver godt.

Jeg har ofte hatt slike a-ha opplevelser når noen går fra engelsk, og begynner å synge på norsk. Her må jeg si at Kurt Nilsen låter veldig fett på norsk, men han gjorde aldri noen dårlig figur på engelsk heller. Kurt takler begge deler strålende.
Som gammel Garth Brooks fan så er dette det nærmeste man kan komme Garth på norsk, og Kurt svinger lett innom country-pop sjangeren med skiva.

Hvis jeg skal velge noen favoritter fra denne skiva som egentlig er en meget god komplett miks, så må jeg lande på “Inni en god periode”, “Du sa” og “Ikveld”.