Silje Leirvik debuterer med mørke toner

Silje Leirvik - With the lights turned out so beautiful

Silje Leirvik – With the lights turned out so beautiful

Silje Leirvik – With the lights turned out so beautiful (album)
Silje Leirvik har alltid  hatt en stor plass i mitt musikkhjerte, og jeg har ved flere anledninger sagt at hun har en av verdens vakreste stemmer.
Silje sin stemmen har mye særpreg, og hun vet absolutt hvordan hun skal briljere med sitt vokal instrument.

Det var med stor spenning at jeg endelig skulle få høre hennes debutskive, og jeg må si at hos meg var listen lagt høyt. Jeg har jo hørt en del låter av henne på myspace i sin tid, og låten Glass of water vant årets låt på norskmusikk.org i 2007.

Det er neppe noen tvil at Rhys Marsh som er produsent, og med-musikant på skiva har påvirket resultatet.  Jeg hadde ikke forventet så tunge toner fra Silje Leirvik, og måtte derfor bruke litt tid på å vurdere resultatet.
Kan vel si at jeg måtte endre litt på de forventningene jeg hadde skapt meg i hodet, og stille meg inn mot det som ble servert.
Jeg sier ikke at dette er negativt, men det var bare så uventet.

Albumet er fylt med instrumental melankoli, og man blir servert et spekter av følelser som er til å kjenne på. Det bryter solskinn igjennom når Silje serverer de lyse tonene i sitt register. Vakkert!! Punktum.

Det er mange låter man faller for på skiva, og dette er absolutt noe jeg har lyst å oppleve live. Har hatt gleden av høre Silje Leirvik synge live før, og det stjernekvalitet i enhver tone. Anbefales på det sterkeste!!

Besøk Silje Leirvik på nett, og følg henne gjerne på Facebook.

Hvis jeg skal velge meg noen favoritter fra albumet så må det bli In you, With me, Ask of life.