Hilde Louise er Månesjuk

Månesjuk - Foto: Kristin Støylen

Månesjuk – Foto: Kristin Støylen

Det var en gledelig overraskelse når Hilde Louise Asbjørnsen sitt nye album “Månesjuk” ramlet ned i postkassen for en stund siden.
Det er alltid hyggelig når særegne artister kommer ut med nytt materiale, og mitt musikkhjerte omfavnet denne sanglerken i 2010 med albumet “Never ever going back“.
Jeg gjorde et intervju med Hilde Louise i forrige uke i forbindelse med albumet, og dette kan du lese her.

En av de første tingene som slo meg når jeg hørte albumet var at her måtte det mye brunt til, og det kan selvsagt ha noe med sjangeren vi beveger oss inn i. Her passer det med chesterfield-møbler, tunge mørkerøde gardiner som henger helt ned i et mørkt eikegulv. Noe brunt i glasset, og en spotlight-fanget sanglerke på scenen.

“Månesjuk” ble jo unnfanget i New York, og født i et studio i Møllergata (Oslo). Det er ikke vanskelig å se for seg Hilde Louise i en loftsleilighet i SoHo, hvor hun kanskje ligger og stirrer ut et takvindu på månen. Det er jo slik at man tror at sene nattetimer med skriverier, rødvin og en fullmåne har gitt liv til flere av sangene. Man vet ikke om hennes kjære var med på turen, men albumet er også godt preget av kjærligheten.

Det fine med å kunne lytte til et slikt album flere ganger før man omtaler det, er at man har tid til å lytte til nyansene. Det holder liksom ikke med en lytt når noen blander jazz, pop, rock og en tvist burlesque.

Det som er mest gledelig med skiva er hvor fort den vokser på deg, og når du hører låtene for kanskje 3-4 gang så er det litt som å komme hjem. Det er kjent, og det er behagelig trygt.
Hilde Louise har beholdt sine kjente særegne søte utdragninger på vokalen, og det er en fryd å høre henne synge på dialekten. Skal selvsagt tilføye at det på ingen måte betyr at dette er den nye veien å gå, fordi jeg synes det hun leverer på engelsk også er strålende.

Hvis jeg skal nevne noen favoritter på skiva så må det bli Frampeik (forsåvidt en låt som kunne være et western-soundtrack med sin flotte banjo). Vanilje (få med deg teksten, lyrikk med mening) Månesjuk (transporterte meg til SoHo sammen med Hilde Louise, musikk som gir deg bilder i hodet er magisk).

Flott album som slippes i dag, og som absolutt fortjener din oppmerksomhet!!  Følg gjerne Hilde Louise på facebook.