Morten Harket – Out of my hands

Morten Harket - Out of my hands

Det er mange som skal ha sterke meninger hvis Morten Harket gjør noe i a-ha terreng, og personlig så har jeg håpet lenge på at han skulle satse på nettopp den stilen.
Hvorfor gå bort i fra et varemerke som har vært så sterkt i så mange år, og hvor stemmen til Morten har båret det hele frem mot suksess.
Jeg foretrekker at Morten synger fengende pop-låter med herlig vokal onani som setter skapet på plass, og hvor tangenter også får fritt spillerom.

Noe av det beste jeg hørte i min oppvekst var “Scoundrel days”, og den skiva hadde en snurreperiode tidligere i år da jeg fikk tak i den på vinyl fra England.
Jeg synes ihvertfall det er godt at Morten Harket gjør en innsats for å fylle det hullet som a-ha etterlater seg.

Out of my hands
Jeg får vel komme til poenget, og faktisk si noen ord om albumet “Out of my hands”.
Som dere kanskje har skjønt i innledningen så er albumet et fengende pop-album, og stilen er ikke så langt unna a-ha. Man kan vel si at det kanskje er litt lysere i lydbildet.

Morten Harket har denne gangen jobbet med produsent Steve Osborne, som også produserte a-ha sin “Foot of the mountain”. Første singel ut var “Lightning” og den er skrevet av Morten selv, sammen med Joakim Berg og Martin Sköld fra Kent. Jeg synes “Lightning” har en kul melodilinje gående, og du har den klassiske oppbyggingen som en a-ha låt kan ha. Det eneste som er at når du tror det tar av helt så roer Morten det litt ned, for å deretter gi oss en økning rundt 1:13 hvor skarptromma får komme inn. Deretter så inntar hans lyse toner oss rundt 1:40 og herligheten er et faktum 😉  Jeg elsker slike låter som bygger seg fram som et tog i terrenget, og hvor tonene maler helt nye bilder utover låten.

Når jeg hørte at Morten skulle gjøre en engelsk versjon av Kent låten “Kärleken Väntar”/”Burn Money Burn” så var jeg veldig spent på hvordan dette skulle komme ut. Jeg har liksom litt vanskelig for å tro at man kan klare å gjøre en låt som har gjort det så bra til noe bedre. Jeg må nesten bare tilstå at jeg synes denne låten er fin, men den lever ikke opp til originalen. Jeg er veldig glad at denne låten i seg selv ikke skulle være perlen på verket.

“When I reached the moon” som starter med falsett-onani fra en annen verden er bare fantastisk i mine ører, og jeg synes den låten er knalltøff. Jeg elsker stemmebruken til Morten i denne låten, og hvordan han virkelig leker seg med sitt register. Tøff bassgange som vandrer låten avgårde….. herlig herlig…. “looooosing you”……

Morten Harket har jo også uredd hivet seg ut på å gjøre sin versjon av Espen Lind sin landeplager “Scared of heights”, og med tanke på hvor mye han pop han har foret den med så ble det faktisk ikke så verst. Første gang jeg så videoen på en tysk side for en stund tilbake så tenkte jeg “herregud dette var da makan te glættis”. I ettertid så har både låt, og video vokst på meg. Hvorfor ikke dele den med dere mine kjære lesere.

Morten har fått flere til å bidra på albumet, og jeg kan nevne at Neil Tennant & Chris Lowe fra Pet Shop Boys bidrar  på låten “Listening”.

“Keep the sun away” er en låt du ikke må gå glipp av, jeg skal ikke nevne alle låtene…. men hint hint knallsterk låt!!

Jeg må oppsummere med at jeg synes dette er en knallsterk utgivelse av Morten Harket, og som fan av stemmenbruken hans så har jeg lett for å omfavne denne lette pop-skiva. Det er flere låter på albumet jeg vet kommer til å vokse på meg ved flere lyttinger, og jeg håper jeg får muligheten til å oppleve dette materialet live en dag.

Jeg går nok litt i mot mange av landets synsere med å ha denne meningen, men det får så!!  Sau har jeg aldri vært…… 😛