Jeg skulle egentlig ikke skrive….

Krast - Foto: Stein Roar Eriksen

Lørdag var det tid for litt lufting, og de som følger meg på twitter/facebook så vet dere at jeg skulle på Scene no.13. Kveldens konsert bestod av Krast som oppvarming før Josefin Winther skulle ta over som hovedattraksjon.
Når man først snakker om oppvarming så hadde vel jeg også varmet opp denne “fri-kvelden” med både Whiskey og Øl.  Dette skulle tross alt være en av få konserter hvor kamera etc. skulle få ligge hjemme. Vanligvis så pleier jeg også å prioritere edruskapen når jeg bedømmer lydbildet, og derfor så vil vel noen tenke at disse skriveriene er fargelagt av beruselsens påvirkning.
Jeg skal ærlig innrømme at jeg blir ekstra glad i musikken når jeg har fått litt innabords, og muligens digger jeg også kanskje litt for mye….. fikk ihvertfall et blikk fra en vakt som tydelig lurte på om jeg fortsatt var ved mine “fulle fem”.
Muligens jeg skulle ha hatt litt mindre sprell på rockefoten…. 😛

En av grunnene til at jeg egentlig ikke skulle omtale denne opplevelsen var jo det faktum at jeg ikke lenge siden både dekket en konsert med Krast, og Josefin Winther på Familien.
Det var litt nytt å skulle oppleve to band som man for kort tid siden faktisk så live, og jeg var spent på om de skulle levere like bra denne gangen.

Krast
Krast som oppvarmingsband denne gangen, og med de kvaliteter som ligger i dette bandet så tørr jeg påstå at de fyller rollen godt nok som “headliner” i enhver sammenheng. Jeg synes de leverte varene enda bedre denne kvelden enn sist på Familien, og det skyldes nok i at vokalisten Eline Stølan kom mer frem i lydbildet.
Jeg tror jeg aldri har sunget med så høyt i mitt liv som jeg gjorde på “Brenn meg opp“, og den sangen er bare sykt bra. JEG DIGGER ALT MED DEN!!!!! Gitar, piano, bass, trommer, vokal, masse flotte detaljer der….  flott introspill i den også!!!

Krast kommer jo med en ny EP i løpet av året, og der vil du finne mange godbiter. Jeg ser ihvertfall frem til å få muligheten til å hylle dette bandet sin utgivelse, og gi de dem den heder å ære de fortjener. (Følg med på deres Facebook)
Første gang jeg hørte bandet så hadde jeg kun lyttet til kanskje 1 minutt av “Brenn meg opp”, og denne gangen så var jeg mer forberedt etter å hørt mye igjennom det som lå på Urørt etter forrige konsert.
Det er flere låter som virkelig har satt sine spor tidlig, og det er et veldig godt tegn. Jeg var jo såpass frekk at jeg la inn ønsker da bandet ikke hadde lagt set-listen helt før konsertstart, der fikk jeg jo sneket inn “Aprikos-pike” som er en veldig vakker ballade….. eller som jeg proklamerte “kan dokker itj dra dein låten som har nokka med frukt”…. ja jeg hadde en del hjerneteppe denne kvelden… 😛
Jeg presterte jo også å blande trommeslageren med gitaristen senere på kvelden, og han må virkelig tenke at jeg var en premiedust. Det var halvmørkt lokale, han hadde litt små-likt skjegg….. beklager beklager!!! 😛 Han syntes sikker det var fint at jeg skrøt av gitarspillingen hans da…. jeeeeezzzzz……
Jeg kan ihvertfall si med hånden på hjertet at Krast er en knakende hyggelig gjeng, og jeg har stor tro på den musikken de leverer praktfullt live.  (Sjekk også ut Magnet, også en dritbra låt signert Krast)

Josefin Winther
Så var tiden for hovedattraksjonen denne kvelden, og med en Twitter-oppdatering som viste 17 avspillinger sist uka så var vel lista lagt. Nå skal det sies at de fleste av disse 17 var en låt, og det er låten “Bjørnen som sover”. Jeg forelsker meg i låter, og er litt fjortis som har de på “repeat” til tider…… 😛

Josefin Winther hadde litt mer å stri med denne kvelden, og en del fulle folk som ikke kunne holde kjeft var dessverre tilstede. Heldigvis så har damen den tilstedeværelsen, og ikke minst styrken til å sette folk på plass.
Jeg tørr å påstå at denne kvelden ble en litt mer rocka aften i forhold til Familien som var mer en slags intim kosestund.

Josefin Winther - Foto: Stein Roar Eriksen

Når Josefin Winther smelte igang med “Why do they try” så ble jeg blåst av banen, og at jeg ikke har lagt mer merke til denne låten tidligere fatter jeg ikke…… ja jeg er forelska igjen…. ja jeg hører på den nå….. herlig…..
Bandet leverte upåklagelig, og hadde jeg vist det jeg vet i dag så hadde jeg aldri misset den første konserten de hadde i Trondheim i år. Det stemmer faktisk at dette var den tredje konserten i Trondheim i år, og Josefin må passe seg før hun ender opp å bli trønder…. ikke meg i mot… 😉

Josefin Winther gjør noe unikt i år, og målet er å slippe en ny singel hver eneste måned. Du finner utrolig mye bra snadder på Spotify nå, og du kan holde deg oppdatert på hva som skjer på Facebook.
Jeg er imponert over hva dette bandet får til på scenen, og den bassistonanien som Peter Sæverud leverte har jeg aldri hørt maken til. Josefin Winther har en utrolig sterk stemme, og et enorm register som får utfolde seg godt i det låt-materialet som ligger til grunn.

En liten morsom sak jeg må nevne er jo at jeg sist ble invitert ned for å ta en øl med bandet, og denne kvelden hadde jeg skikkelig dårlig tid. Noget uhøflig så mumlet jeg ut av meg at jeg kjørte bil…. og jeg stakk vel rimelig fort ut av lokalet…. ikke alltid lett å være småbarnsfar som skal opp kl. 06:00 dagen etter….
Jeg hadde ihvertfall bestemt meg for at denne kvelden skulle bilen få stå, og jeg hadde veldig lyst å takke ja til den øl-en med superhyggelige Magnus Skylstad (trommer) denne gangen. Man er jo heldig når man får litt “backstage” tid med et band man er blitt fan av, og jeg skal ærlig innrømme det var tøft å stå opp til Kaptein Sabeltann 3 timer etter jeg kom hjem fra byn.
Det skal ihvertfall underskrives på at bandet er en hyggelig jordnær gjeng, og jeg håper virkelig at all turnevirksomheten bærer frukter for det fortjener de virkelig.
Jeg var ikke mye til kar den søndagen etter konserten, men det var absolutt verdt det. 😉

Har du muligheten til å oppleve en konsert med Josefin Winther eller Krast så la ikke muligheten gå fra deg, det er verdt hvert eneste sekund.

 

Comments

  1. Petter Skjølsgård says:

    Veldig bra skrevet, ikke minst morsomt.