Karnival Korpus slippfest på Cafe 3B

Karnival Korpus

Det er ikke ofte jeg besøker Cafe 3B, og for å være helt ærlig så tror jeg det er over 15 år siden sist. Denne to-barns pappaen som har vært svelget av “business-jetset-livet” var tilbake på gamle jaktmarker, og denne gangen så jaktet jeg på god musikk.
Her var det ingen dresskledde mennesker, og samtalene gikk heller ikke hvilken hvitvin som gjør seg best til årets hummer. Jeg hadde ikledd meg svart hettejakke, og Karnival Korpus hadde vært så snille å sendt meg deres svarte t-skjorte slik at jeg lettere kunne gli inn i mengden. Som gammel lamon-ramp/saupstad-ramp så er jo dette som å komme tilbake til røttene, og jeg skal ærlig innrømme at jeg trives best i dette gode selskap.
Mennesker som er ute på byen for å nyte rå musikk, og ikke minst hyggelig selskap med gode venner må man jo bare like.
Denne kvelden handlet om Karnival Korpus sin slippfest for skiva “Whatever comes next”, og de hadde alliert seg med noen veldig kule band denne kvelden.

Blomst

Blomst
De som fikk oppgaven å varme opp publikum var bandet Blomst, og dette bandet har jo fått litt omtale i det siste. Jeg hadde ihvertfall lest om dem i en eller annen avis for en stund tilbake. De spiller uhøvla pønk (garasjepønk sier de selv), og med kvinnelig vokalist så blir det jo plommen i egget hos denne karen. Jeg har alltid likt kvinner som kan skrike til, og ikke minst få med seg publikum. De gjorde også en cover på Raga Rockers, og da var denne karen fornøyd. (Ja jeg var den som ropte “JAAAAA” når de annonserte en cover på Raga) :P
Bandet var i god flyt både når det kom til øl, og på sine instrumenter. Jeg tror muligens trommeslager Teodor var den som kanskje var mest i flytsonen når det kom til øl, ihvertfall en morsom kar.  Jeg ble ihvertfall inspirert til å sjekke ut mer om dette bandet, og vil nok vende tilbake til de ved en senere anledning. Anbefaler ihvertfall at du sjekker ut gjengen  Blomst på facebook, du finner nok sikkert en konsert i nær fremtid å dra på. Jeg tror denne gjengen kan ha en lys framtid i pønkens verden :D

Kakke og DeMonica

Kakke og DeMonica
Neste band ut som skulle fyre publikum enda mer opp før Karnival Korpus gikk på scenen var duoen Kakke og DeMonica. Dette var veldig nytt for meg, det var faktisk ei på trommer, og ei på gitar. Jeg ble litt skeptisk på hvordan dette kom til å funke, og var litt tilbakeholden på å kjøpe deres Ep “Tryne” som lå der for salg.
Jeg var vel bort å handlet Ep-en deres etter låt nummer to for å sikre meg at det ikke ble utsolgt, og jentene funket utrolig bra sammen. Det var rå pønk med ispedde myke toner,mye lek, og ikke minst veldig særegent. Jeg kommer tilbake med en egen omtale for ep-en etterhvert, og jeg anbefaler at du også benytter deg av muligheten til å finne ut mer om denne kule duoen på facebook. Jeg ble ihvertfall sjarmert av disse to. :D

“Hele kvelden føltes nesten som om man var del av et slags hemmelig undergrunnsmiljø, og man forventet nesten at snuten skulle komme løpende ned trappene. Det er da du vet at musikken sparker i fra seg! “

Karnival Korpus
Karnival  Korpus var jo det hele kvelden handlet om, og jeg rakk å veksle noen ord med denne gjengen før det hele startet. Det er ingen tvil i at denne gjengen så fram til å spille foran et ganske så fylt opp Cafe 3B, og de jobbet hardt på scenen for å nå ut til publikum.
Jeg hadde jo vært så heldig å fått skiva for en god stund siden, og har hatt den gående en stund på øra. Jeg skal ikke omtale skiva nå, for den fortjener en egen omtale. Men det faktum at jeg har hørt på den en stund, gjorde jo til at jeg satt å ventet på favorittlåtene mine. Det er vel alltid et god tegn for et band vil jeg tro, og jeg vil nok tro det vil øke på med flere fans.

Karnival Korpus vant jo Battle of the bands på Rockheim, og med det så fulgte det muligheten til å opptre på Ladehammerfestivalen. Med dette grunnlaget så hadde jo bandet fått utfoldet seg på scenen i det siste, og man skal jo ikke stikke under en stol at dette bandets sammensetning er jo fortsatt litt fersk. Låtmessig så var det ingenting som tydet på noen store feilskjær, og jeg synes bandet virket veldig tight lydmessig. Litt småjusteringer i starten må man alltid regne med, og det faktum at de tok seg tid til å stemme litt underveis kom bare oss publikum til gode. ;-)

Jeg var faktisk mest spent på stemmen til vokalisten Harald denne kvelden, og etter å ha hørt albumet så forventet jeg at han ikke skulle klare å levere. Mulig noen kan synes det virker frekt, men Harald har så utrolig hes/særegen stemme at du nesten forventer at han skal sprekke. Harald fikk jo selvsagt meg til å svelge i meg disse tankene ganske tidlig ut i set-lista, og jeg fikk frysning når han leverte “Black Sunshine” som er Karnival Korpus for min del.
Dette er et tema som jeg garantert kommer til å gnage på  når det kommer til albumomtalen, rocka låter med en stor dose funk er fy faen så fett når Karnival Korpus gjør det. Jeg vil har hurtig sprettende bassgange fra Einar, og lekende trommeslag fra Anders som akkompagneres av gitarene til Lars Ivar og Harald i en stor dose FUNK-ROCK!

Lite utdrag fra kvelden, og ikke minst min favoritt Black Sunshine

Hele kvelden føltes nesten som om man var del av et slags hemmelig undergrunnsmiljø, og man forventet nesten at snuten skulle komme løpende ned trappene. Det er da du vet at musikken sparker i fra seg!

Jeg anbefaler på det sterkeste at du finner veien til Karnival Korpus sine nettsider, eller facebook. Jeg vet de har en ny konsert på 3B Torsdag 6. oktober, og jeg anbefaler at du tar turen. Ikke minst kjøper debutskiva “Whatever comes next”.
Jeg gir den samlede opplevelsen en femmer, og takker for en herlig kveld til alle bandene.

 

 

Trackbacks

  1. […] lovet jo for noen dager siden da jeg omtalte slippfesten til Karnival Korpus, at albumomtalen skulle komme. Albumet “Whatever Comes Next” er en […]

  2. […] denne EP-en, men man venter aldri for lenge på noe godt. Jeg hørte dette bandet i forbindelse med Karnival Korpus sin slippfest, og jeg har faktisk tenkt en del på hvordan jeg skulle skildre denne […]

  3. […] den. Dette er vel den låten jeg digger mest med Karnival Korpus for tiden, og etter å ha opplevd bandet live på 3B for en stund siden så er jeg hektet på denne låten. Du har denne herlige grooven i melodien som […]