Hanne Kolstø – Riot Break

Hanne Kolstø Fotograf: Per Sveinung Larsen

Hanne Kolstø er kanskje mest kjent fra elektronikaduoen Thelma & Clyde her på bloggen, men hun har mange jern i ilden denne unge damen(Andre band hun er med i er LOVE-FI, POST).
Hanne slipper nå soloalbum den 16. September, og jeg har vært så heldig å få lytte til dette albumet før slippen. “Riot Break” heter albumet, og det er produsert sammen med Øyvind Røsrud Gundersen (Rumble in Rhodos/Siri Nilsen).
Hanne spiller alt selv på albumet, og første singelen “The City” har høstet gode kritikker.

Hva er det så jeg liker med albumet Riot Break? Vel for det første så har Hanne Kolstø en meget behagelig stemme, og ikke minst et meget bra register. Her får du servert gode melodier som pirrer fantasien, og flere av låtene blir fort en litt høytidelig opplevelse.

Jeg er meget opptatt av at når man velger ut en låt som tittel for albumet, så bør den på en måte sette standarden.  Låten “Riot Break” ble faktisk en av mine favoritter, og man kan vel neppe klage da.
Denne låten har en fantastisk koring, og ikke minst elsker jeg måten Hanne sin vokal bygger frem låten underveis. Når vi kommer til de herlige lyse tonene på refrenget så er ihvertfall jeg bergtatt.

Jeg skjønner godt hvorfor låten “The city” har høstet så gode kritikker, dette er en låt hvor vokalen virkelig bærer det hele frem. Dette er en låt hvor Hanne virkelig skinner igjennom, og den fenger ikke minst. Her har du lyse rolige toner brutt opp av et skikkelig kraftfullt høydepunkt i refrenget, og det er nok ikke usannsynlig at det er derfor jeg liker den. Dette er vel den perfekte musikken å ha på øret når jeg vandrer gatelangs i byen på kveldstid. Det er ikke ofte jeg siterer i en omtale, men jeg følte denne var så passende at jeg bare må nevne den.
“Noen av oss har etter hvert blitt avhengige av denne stemmen. Jeg kan umulig være alene om å ha oppdaget denne sjeldne kvaliteten av å føle det som noen stryker meg over håret og sier at alt kommer til å gå bra” – Tommy Olsson anbefaler “The City” i Morgenbladet.
The City by Hanne Kolstø

Til alle dere som ligget på knær for Susanne Sundfør, så synes jeg ihvertfall dere bør reise dere og omfavne Hanne Kolstø med åpne armer. Jeg har ihvertfall mye mer sansen for Hanne Kolstø, og jeg håper flere vil oppdage denne fantastiske artisten.

Albumet slippes 16. september, og 15. September på Internasjonalen(Oslo) så har hun slippkonsert.  Du finner mer informasjon om kommende konserter på hannekolstoe.com

Mine favoritter må bli The City, Riot Break, Clandestine.

Trackbacks

  1. […] kunne neppe valgt en bedre låt fra albumet “Riot break” å lage video til, og gledelig for meg så var det også en av favorittene mine når jeg […]

  2. […] ut albumet “Flashback” i 2012, så denne damen har vært aktiv siden solo-debuten med “Riot Break”. Riot Break var forøvrig ei skive som plasserte Hanne Kolstø trygt inn i mitt […]