Rasmus og verdens beste band – Puppan te pappa

Rasmus og verdens beste band - Puppan te pappa

Denne album/konsert omtale + intervju saken skjedde egentlig ganske så impulsivt i dag, og det ligger en historie bak hvorfor jeg huket tak i Rasmus Rohde.

Det hele begynte for noen måneder siden, hvor jeg forbausende ble møtt med sang da jeg kom med bar overkropp inn på stua. Min snart 6 år gamle sønn utbasunerte “puppan te pappa e stor å slapp, dæm ligne på store drua” etterfulgt av min sønn på snart 3 “puppan te pappa e dor å lapp. dæm ligne på lua”.
Kan jo nevne at dette ble en utfordring på årets bilferie hvor gutta å jeg måtte dusje i en del fellesdusjer på campingplasser, og jeg fikk mange blikk med påfølgende latter av andre med-dusjere. Håper inderlig at Rasmus og verdens beste band ikke kommer med låten “pappa har liten tiss”. 😉
Jeg hadde jo hørt tittelen “Puppan te pappa” før i forbindelse med Spellemannsprisen de fikk for albumet, men jeg ble litt forbauset over at gutta mine var inne i dette. Det at de faktisk valgte å hylle mine slappe manne-pupper med allsang var jo selvsagt noe jeg måtte finne ut av.
Jeg nevnte dette til en av personalet i barnehagen, og fikk servert tilbake “de har ikke sunget om fyllikene i bakgården da?” Jeg forstod fort da at “Rasmus og verdens beste band” var et noe sprekere band for barn enn hva jeg vokst opp med.

Da jeg var på Rennebu-martnan i dag (nesten tvunget av husfrua), så var jeg klar over at den skyldige for at mine barn hyller meg med puppe-allsang skulle være der. Det ble et nokså impulsivt uforberedt revolverintervju med Rasmus Rohde.

Konserten
“Rasmus og verdens beste band” holdt jo konsert på Rennebu i dag, og de er et meget bra live-band må jeg få sagt. De hadde meget bra lyd på denne lille utendørs-scenen, og det var liten tvil at store og små hadde en god musikkopplevelse.
Rasmus Rohde har uten tvil en evne til å få med seg både voksne, og ikke minst barna på sine sprell i fra scenen. Det faktum at de inkluderer barna såpass mye som de gjør tror jeg er nøkkelen til å lykkes i dette markedet, og det er liten tvil på at barna setter pris på det. Jeg står ihvertfall igjen med ett nytt band på blokka som jeg har blitt fan av, og gleder meg til å se hva “Rasmus og verdens beste band” har å by på i framtida.

Albumet
Selvsagt måtte vi kjøpe albumet, og ikke minst få det signert av Rasmus og verdens beste band. Albumet ble ivrig gjennomlyttet i bilen på vei hjem, og det var tydelig at gutta hadde kjennskap til dette. Jeg er imponert over dyktige musikere som leverer fengende låter, og ikke minst som har fanget opp utrolig mange gode poenger i tekstene sine.
For en som har vokst opp med Knutsen og Ludvigsen så synes jeg “Rasmus og verdens beste band” virkelig er det bandet som står klar til å ta over fakkelen med å spre glede til barna. Jeg blir også inspirert til å oftere nevne barneplater her på bloggen, og tror nok dette neppe blir den siste som får omtale her.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg har falt for låten “puppan te pappa” som har en vanedannende melodi man bare må synge med på. Jeg synes også “Fiskebolla i sjokoladesaus”, “Daniel datt i do” og “Sila sand” er veldig fengende låter hvor gode melodier ligger i fokus.
Jeg har ihvertfall ingen problemer med å forstå at albumet vant spellemannpris, fordi dette er dyktig håndverk som også voksne tåler går på “repeat” i stua.
Fikk et snev av Hans Rotmo morro med låten “Gorilla”, og denne syntes han på snart 6 var veldig gøy. Vi ble enige om å dele ut karakter 6 på bloggen, og jeg anbefaler alle å gi Rasmus og verdens beste band en sjanse. LØP Å KJØP!!! (myspace)

Comments

  1. Honepone says:

    Du må høre på “Kyssing e hæsli” fra 2007 også, en sekser det også