Norsk Råkk – pløyd mark

Norsk Råkk - Pløyd mark

Jeg ligger nesten alltid etter på omtaler for tiden, og en cd jeg absolutt skulle ha omtalt for en god stund siden er Norsk Råkk sin “pløyd mark”

Norsk Råkk består av Erlend Foss (gitar), Jonas Kjærnsrød (trommer), Torstein Eriksen (bass/vokal) og Axel Gjerstad Hjelme (keyboard). Norsk Råkk sitt mål er å ivareta og videreføre den stolte arven etter band som Kjøtt, The Aller Værste og ikke minst Jokke.

Norsk Råkk leverer til tider en spennende blanding av pønk-ska-rock greie, og jeg sitter igjen med følelsen av å ha funnet en gammel tape fra lamon. Lydbilde er passe rufsete, og akkurat slik det bør være på en slik utgivelse. Det er mye råvarer som leveres av Norsk Råkk, og det er flere av låtene som faller i smak på plata.

Det ligger liksom et litt gammelt sus over musikken deres, og da sitter du igjen med inntrykk av at de har oppnådd det de ville. De har jo sin egen greie, og du finner nok neppe noen store vokale høydepunkt på denne pønkplata. Lurer litt på om det er derfor Torstein Eriksen kaller seg bassist før vokalist 😛 Men for all del han har en stemme som kler låtene, og man kan neppe forlange mer i denne sjangeren.

Litt morsomt at jeg har vært innom hele 3 album i denne kategorien i år, og jeg er imponert over det som kommer ut av nye ting innenfor pønk. (ref Honningbarna, Ronny Pøbel og nå Norsk Råkk)

Favoritter på albumet må bli Priapus, Vis dem hvem du er og Er du god nok.

Comments

 1. Norskrock says:

  Hei. kul anmeldelse. NÅ er det vel fire vokalister som synger iNorsk Råkk. Jeg(torstein) synger på Vis dem hvem du er, Sommerens Harmoni, Noen(2.vers) og Et skrik
  Jonas synger på Noen(1.vers) og Kan du føle det.
  Erlend synger på Er du god nok. Harald Lange fra Bøyen Beng synger på Gudene Veit.
  Ellers er det våres eks vokalist som synger på resterende låter. Så det er vel derfor det står bass før vokalist…
  Hovedbasisen fra plata er en innspilling vi gjorde i vinteren 2008 med 10 låter før bandet ble oppløst sommeren 2008 pga at vokalisten trakk seg ut. Ideen var alltid å gi ut disse låtene. Så ble det dette utsatt og Norsk Råkk var i studio i slutten av 2009 for å spille inn noen vi ikke spilte inn 2009 for å få et mer komplett album. Tiden gikk og vi gikk igjen i studio i 2010 for å spille inn enda 4 låter(2 nye. vis dem hvem du er & sommerens harmoni)

  Pr. dags dato er bandet fullt operativt igjen og jobber for tiden med låter til et nytt album som spilles inn til høsten. Turne er også underplanlegging i høst hvor vi skal få tatt turen til Trondheim, Bergen, Kristiansand og Stavanger.

  -Torstein/Norsk Råkk

  • Ikke rart jeg aldri helt klarte å forstå vokalisten, jeg var usikker på det vokale og syntes det var en del variasjon. Jeg antok at det skyldtes at albumet hadde blitt spilt inn over tid og på flere lokasjoner.
   Kult at dere jobber med nytt stoff, skal bli spennende å høre utviklingen. Håper jeg får til å besøke dere når dere kommer til Trondheim. Hadde vært digg å høre dere live.