Karnival Korpus godt mottatt i utlandet

Det er alltid noen band eller artister du legger merke til jobber hardt med promotering, enten med jevnlige innlegg på nettsidene sine eller på facebook. Et band som har imponert meg ikke bare med det musikalske, men også aktivitetsnivået på nett er Karnival Korpus.

Einar Aarnes - Karnival Korpus

Karnival Korpus høstet gode kritikker her på norskmusikk.org med EP-en Midnight Creeper, og jeg fant ut at det var på tide å stille noen spørsmål til Einar Aarnes som er en aktiv promotør av bandet sitt.

Hvorfor Karnival Korpus?
Jo, etter at vi la Hogweed på hylla, så satte vi oss ned å skrev ned mange potensielle band navn. Noe av grunnen til valget var at det skulle være enkel uttale både i vårt lille land og ute i den vide verden. En annen ting er om man googler Karnival Korpus, så er det ingen andre enn oss som dukker opp, det gjør det også til et godt navn.

Dere er jo bygd opp at tidligere medlemmer av Hogweed men lydmessig er dere ganske så anderledes, hva er årsaken?
Vel, man kommer til et punkt der en finner ut at nå vil vi spille/ lage den musikken som ligger oss nærmest. Dermed ble lydbildet en del forandret.

Har dere noen forbilder i forhold til musikken deres?
Mange forbilder. Uten å nevne noen bestemte band så ligger det mange forbilder i musikken fra 60-70 tallet i tillegg til nyere musikk som dukket opp på 90-2000 tallet

Hvordan føler du Karnival Korpus har blitt mottatt med tanke på at dere er et rimelig ferskt band?
Hva skal jeg si… Over all forventnig, med tanke på den store positive mottagelsen i utenlandsk presse er vi utrolig overrassket,men noe av æren for det må gå til Alberto Rigoni en musiker fra Italia som satte oss i kontakt med promotør.

Når du sier dere ble satt i kontakt med en promotør, hvordan foregikk dette og ligger det store kostnader bak?
Vi fikk en forespørsel fra Roberto via en av de mange sosiale mediaene der ute. De kostnadene er eller var kronene som promo koster og en del frimerker om man ikke tenker på studio tid

Hvor ser du Karnival Korpus om 5-års tid?
Vi tar det som det kommer her, legger korte planer. Men håper at vi holder det gående om 5år.

Er musikkbransjen blitt slik at man nesten skal være fornøyd om man holder det gående om 5 år?
Nei, hvem vet? I vårt tilfelle så tenker jeg at man må sette seg mål som er mer oppnåelige, å da er en 5års plan kanskje litt lang eller stor.. Så vi har lagt planer ikke lenger enn august dette året.

Jeg anser jo deg Einar som primus motor for Hogweed når det var, og ikke minst for Karnival Korpus, hva driver deg?
Vel, primus motor er vel å ta litt i, mer dårlig på å deligere ansvar. Men musikk for meg er mer en livsstil enn en hobby.

I en jungel av talentprogrammer på tv så ønsker jeg meg et tv-sendt seriøst “battle of the bands” hvilke tanker gjør du deg rundt et slikt konsept?
Nja, om det gjøres på en god måte og har en bedre “premie” enn å gi ut skive pluss PR folk som stikker med halen mellom beina om plate salget ikke går slik de vil den første uka. og ikke at det blir noe i samme gate som slike utvannet søppel som idol og x-faktor, så kan det være noe.

Jeg ser det begynner å dukke opp litt live-events her og der, har dere nye konsertplaner fremover? Hvor kan folk få oppleve Karnival Korpus?
Vi blir å finne på Cafe 3B 3.juni sammen med Shallow Yellow. Sammen skal vi gi folk en helaften med god rock n’ roll (Meld deg på her på facebook red. adm)

Takk til Einar Arnes, og Karnival Korpus som tok seg tid til dette. Jeg anbefaler selvsagt dette bandet, og ikke minst Hogweed sin Ep The Worthless Wait. (Selv om det bandet er oppløst så la de igjen gode låter)

Stikk innom Karnival Korpus på karnivalkorpus.com og ikke minst følg de på Facebook.